Egy egyszerű és csodálatos reggeli tipp:
Bruschetta
A bruschetta manapság már egy elég népszerű olasz ételnek számít, általában előételként szokták felszolgálni, de ki mondta, hogy nem lehet reggeli?
Bármit rakhatunk rá, hiszen alapvetően egy pirítósról van szó, amit meglocsolnak olívaolajjal, és bekennek fokhagymával. Manapság persze a paradicsom már elég alapvető feltét :)
Én egy picit másképp készítem, de így is nagyon nagyon finom, gyors és egyszerű étel, ami elsőre semmilyennek tűnik, de tényleg érdemes elkészíteni! ;)
Hozzávalók:
- Bagett vagy vágott kenyér (kisebb fajta)
- 2-3 paradicsom
- mozarella
- egy marék bazsalikom és petrezselyem
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Vágjunk szeleteket a kenyérből, vagy vágjuk ketté a bagettet. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd öntsünk bele egy kevés olívaolajat. Vágott felével lefelé tegyük a felforrósított olajba a szeleteket és süssük ropogósra mindegyiket. Majd dörzsöljük be a megpirított bagettet/kenyeret fokhagymával.
A paradicsomot vágjuk fel, szórjuk meg őket bazsalikommal és petrezselyemmel, és dobjuk bele a serpenyőbe, körülbelül egy percig hagyjuk a serpenyőben, tegyünk rá egy csipet sót és borsot, majd szedjük rá a pirítós szeletekre. Végül rakjunk rá mozzarella szeleteket, és díszítsük petrezselyemmel, bazsalikommal.
Ez volt az én bruschetta receptem.
Jó étvágyat! :)