Gasztronómia, környezettudatosság, és sok minden más

Kikapcs Channel

Kikapcs Channel

Mozzarellás csirkemell - A szaftos csoda

2017. december 17. - Mókuska konyha

Csirkemell fehér köntösben

Mozzarellás csirkemell 

 

A csirkemell az egyik legkedveltebb alapanyag, hogyha gyors ebédkészítésről van szó. A gyerekek is szívesen elfogyasztják, a lényeg csak az, hogy ne süssük túl, mert akkor könnyen kiszárad. Ez a változat előkészületekkel együtt 40 perc alatt megvan, a fűszerezése miatt mediterrán ízvilágú. Hogyha követjük a leírtakat, akkor puha és szaftos husikat kapunk, amit mindenki szívesen fog elfogyasztani. 

Hozzávalók:

  • 500 dkg csirkemellfilé
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • 10 dkg sajt (én cheddart használtam, mert az volt otthon, de használhatunk parmezánt, vagy akár trappistát is, szóval, ami otthon a hűtőszekrényben található)
  • 10 dkg mozzarella 
  • só, bors
  • petrezselyem, oregánó, bazsalikom, fűszerpaprika 
  • olívaolaj a sütéshez

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Első lépésként vízszintesen szeleteljük fel a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk a szeletek mindkét oldalát. Reszeljük le a 10 dkg sajtot. Egy tányérba öntsük bele a 6 evőkanál zsemlemorzsát, adjunk hozzá ízlés szerint petrezselymet, oregánót, bazsalikomot és fűszerpaprikát, és a reszelt sajtot, majd keverjük össze. A csirkemell szeleteket forgassuk bele a fűszeres-sajtos zsemlemorzsába.  Kenjünk ki egy tepsit olívaolajjal. Fektessük rá a csirkemelleket, majd fedjük be a tepsit alufóliával. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és süssük 20 percig. Ez alatt az idő alatt elkészíthetjük a köretet.

Pár perccel a sütési idő letelte előtt vágjuk fel a mozzarellát. Vegyük ki a tepsit a sütőből, vegyük le az alufóliát, és rakjuk rá a mozzarellát a csirkemell szeletekre. Állítsuk a sütőt 200 fokra, és tegyük vissza a tepsit alufólia nélkül még 10 percre. 

A 10 perc letelte után már más dolgunk nincs, mint tálalni. Én most kukoricás rizst készítettem hozzá, és madársalátával tálaltam, de nagyon jól illik hozzá a krumplipüré is, vagy a sült zöldségek. Sőt, bagettbe téve finom street foodot kaphatunk! Legyetek kreatívak! :)

Jó étvágyat!

niki-mozzarella-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mokuskakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr6513506933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása