Csirkemell fehér köntösben
Mozzarellás csirkemell
A csirkemell az egyik legkedveltebb alapanyag, hogyha gyors ebédkészítésről van szó. A gyerekek is szívesen elfogyasztják, a lényeg csak az, hogy ne süssük túl, mert akkor könnyen kiszárad. Ez a változat előkészületekkel együtt 40 perc alatt megvan, a fűszerezése miatt mediterrán ízvilágú. Hogyha követjük a leírtakat, akkor puha és szaftos husikat kapunk, amit mindenki szívesen fog elfogyasztani.
Hozzávalók:
- 500 dkg csirkemellfilé
- 6 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg sajt (én cheddart használtam, mert az volt otthon, de használhatunk parmezánt, vagy akár trappistát is, szóval, ami otthon a hűtőszekrényben található)
- 10 dkg mozzarella
- só, bors
- petrezselyem, oregánó, bazsalikom, fűszerpaprika
- olívaolaj a sütéshez
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Első lépésként vízszintesen szeleteljük fel a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk a szeletek mindkét oldalát. Reszeljük le a 10 dkg sajtot. Egy tányérba öntsük bele a 6 evőkanál zsemlemorzsát, adjunk hozzá ízlés szerint petrezselymet, oregánót, bazsalikomot és fűszerpaprikát, és a reszelt sajtot, majd keverjük össze. A csirkemell szeleteket forgassuk bele a fűszeres-sajtos zsemlemorzsába. Kenjünk ki egy tepsit olívaolajjal. Fektessük rá a csirkemelleket, majd fedjük be a tepsit alufóliával. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és süssük 20 percig. Ez alatt az idő alatt elkészíthetjük a köretet.
Pár perccel a sütési idő letelte előtt vágjuk fel a mozzarellát. Vegyük ki a tepsit a sütőből, vegyük le az alufóliát, és rakjuk rá a mozzarellát a csirkemell szeletekre. Állítsuk a sütőt 200 fokra, és tegyük vissza a tepsit alufólia nélkül még 10 percre.
A 10 perc letelte után már más dolgunk nincs, mint tálalni. Én most kukoricás rizst készítettem hozzá, és madársalátával tálaltam, de nagyon jól illik hozzá a krumplipüré is, vagy a sült zöldségek. Sőt, bagettbe téve finom street foodot kaphatunk! Legyetek kreatívak! :)
Jó étvágyat!