Gasztronómia, környezettudatosság, és sok minden más

Kikapcs Channel

Kikapcs Channel

Reggelizni jó! :)

2016. március 27. - Mókuska konyha

Hogyan indítsuk a napot pár hozzávalóból finoman? :)
Avagy: Gombás omlett gyorsan, egyszerűen!

 

 

img_20160331_095435_1.jpg

 

      Bevezetésként elszeretném mondani, hogy az én személyes kedvenc étkezésem a reggeli. Már gyerekkoromban is ez volt a kedvencem, a jól megpakolt szendvicsekkel (amiket még egy gyerek is egész jól tud variálni ;) ) és a hidegtálakkal. És hát van-e annál jobb, mint egy kiadós reggelivel kezdeni a napot? Mint egy király...:) Szerintem a reggeli nagyon fontos, meghatározza az egész napot, és hogyha nekem üres a hasam, akkor nem tudok semmire sem koncentrálni. Számomra fontos a változatosság, nem szeretek mindennap ugyanazt enni, és attól még az étvágyam is elmegy...:) Úgyhogy szeretnék néhány ötletet ajánlani Nektek is. Nem, nem vagyok mesterszakács, és nem én találom fel a spanyol viaszt sem! :)  De azért remélem tetszeni fognak a bejegyzéseim, és beindítom majd a Ti fantáziátokat is! :)

És akkor térjünk rá a gombás omlettre! 

Hozzávalók:

  •  4 közepes méretű tojás
  • Egy evőkanál tejszín
  • Só, bors
  • Egy kis petrezselyemzöld
  • Füstölt szalonna
  • Egy marék gomba (a legjobb természetesen az erdei gomba, nekem most csak csiperke gombám volt kéznél :) )


    Elkészítés:

            Forró serpenyőben pirítsuk le a kis kockákra vágott szalonnát (ízlés szerint bacon is lehet). Mivel ez mindig több zsírt enged ki, mint amire szükség van a gomba lepirításához, így körülbelül a felét átöntöm egy másik serpenyőbe, amin majd megsütöm a tojást.Miután a szalonna lepirult, adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát. Fontos, hogy forró legyen a serpenyő, és a pirítás ideje alatt ne sózzuk meg a gombát, különben levet ereszt, és akkor nem fog pirulni! Hogy ha szépen megpirultak a gombák, sózzuk borsozzuk.
            Közben egy tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a sót és az evőkanál tejszínt, majd öntsük bele a felmelegített serpenyőbe. Hintsük meg borssal és petrezselyemmel, és süssük közepes lángon. Az omlettet nem kell megfordítani, a lényege, hogy az egyik oldala süljön meg szépen a másik oldala pedig maradjon lágy, de ne túl nyers! Ha azt látjuk hogy felül túl folyós, kicsit billentsük meg a serpenyőt, hogy a lágyabb rész picit lefolyjon a tetejétől. Ha a tojásunk elkészült, tegyük a szalonnás gombát hosszában a közepére, a tojás egyik oldalát hajtsuk rá a gombára, és tálalhatjuk is. :) 
              Az omlett ezerféleképpen fűszerezhető, tölthető, ízesíthető. Ha kéznél van, tehetünk bele sajtokat, esetleg spárgát, bármi ami a hűtőszekrényben megtalálható. Gyors, egyszerű és finom reggeli! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mokuskakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr848530328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása